Πηγαίνοντας προς την κουζίνα μ’ ένα  ποτήρι για νερό ή αλκοόλ, ξαφνικά τον χάνεται.

Η πόρτα του ψυγείου είναι ανοιχτή και ο καλός σας, καλά προφυλαγμένος, τσιμπολογάει ότι  υπάρχει μέσα  σ’ αυτό… και δεν εννοούμε ότι δοκιμάζει το γιαουρτάκι σας ή τρώει ένα καρότο ,αλλά 3-4 φέτες ζαμπόν φεύγουν με αστραπιαία ταχύτητα ,ένα κομμάτι τυρί εξαφανίζεται και η σάλτσα που είχατε φτιάξει για τη σαλάτα σας κατεβαίνει δυο δάχτυλα στο μπολ.
Κλείνει την πόρτα του ψυγείου, χωρίς να σας κοιτάζει, αλλά πίνει επιδεκτικά  το νερό του μπροστά σας. Αν τον παρατηρήσετε καλά, η παλάμη στο δεξί του χέρι είναι κλειστή και όλο το χέρι του ελαφρώς προς τα πίσω.
Τη στιγμή που γυρίζετε εσείς την πλάτη, εκείνος απολαμβάνει το τελευταίο του έπαθλο, σοκολατάκι ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή ακόμα και λίγο από το τυρί… για να μείνει η γεύση. Και όλα  αυτά πέντε μόλις λεπτά πριν στρώσετε για φαγητό! Τον κοιτάζεται με εκνευρισμό, αλλά αναστενάζετε χωρίς να του πείτε τίποτα. Τι ωφελεί? Και αύριο το ίδιο θα κάνει. Εκείνος έχει ανοίξει την τηλεόραση και μοιάζει αδιάφορος. Κι όμως το βάρος του έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Στο τελευταίο check up κάποιες τιμές ήταν πολύ ανεβασμένες. Τι να κάνετε? Είναι πια << μεγάλο παιδί>>, σκέφτεστε, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά θα είναι μόνο δική του η ταλαιπωρία αν συμβεί κάτι δυσάρεστο? Έτσι θα τον αφήσετε? Εσείς θα τρέχετε πάλι! Γι’ αυτό πάρτε θέση! Και δεν είναι ανάγκη να γίνετε ο τύραννός του και να μπλέξετε σε ομηρικούς καβγάδες επειδή δεν θα συμμορφώνεται στις παρατηρήσεις σας. Απλώς αδειάστε το ψυγείο όσο είναι δυνατόν. Κρύψτε το τυρί στη φρουτιέρα και το ζαμπόν στο συρτάρι των λαχανικών. Έχετε έτοιμο το  φαγητό και τοποθετήστε μια κανάτα γεμάτη νερό σε μεγαλοπρεπή ορατή  θέση κοντά του. Αν ωστόσο τον δείτε να εξακολουθεί στο ίδιο μονοπάτι, θυμίστε του ότι στο σπίτι υπάρχουν κι άλλοι, πως οι τιμές  προϊόντων αυξήθηκαν και δεν θα ψωνίσετε πάλι αύριο αλλά το Σάββατο. <<Νομίζεις ότι τρώω?>>  θα σας πει με στόμφο. Και το δυσάρεστο είναι ότι το πιστεύει. <<Φυσικά! Σε είδα. Νομίζεις ότι μπορείς να κρυφτείς?>> θα του πείτε. Κι εκεί θ’ ανάψει το καβγαδάκι. Μπορεί και να μη φάει ότι του ετοιμάσατε και με θυμό να ξαπλώσει νηστικός .Αχ, αυτοί οι άντρες! Μη στεναχωρηθείτε, ούτε τύψεις να έχετε . Σαν τη γάτα, όταν θα κλείσετε τα μάτια σας, θα σηκωθεί   από το κρεβάτι πατώντας  στις μύτες και θα <<ισιώσει>> το παστίτσιο ή την τυρόπιτα στο ταψί. Αν είχατε λαδερό, θα τελειώσει το ψωμί και στην καλύτερη, θα εξαφανίσει τα μπιφτέκια με τη σαλάτα. Πιστεύει  ότι δικαιούται αυτή την πανδαισία και ότι άδικα τον κατασκοπεύσατε. Μην κάνετε το λάθος και ξυπνήσετε! Κρατήστε τα μάτια σας σφραγισμένα ακόμα κι αν η πίεση σας έφτασε 22!