​Ο ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΕΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΣ: Με το στύψιμο ξεκινά σταδιακά η καταστροφή βιταμινών ευαίσθητων στο φώς και το οξυγόνο. Αυτό δεν το καθιστά ανθυγιεινό .Φυσικά είναι προτιμότερο να καταναλώνεται αμέσως.

Ο ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ:Ο χυμός περιέχει βιταμίνες αλλά δεν περιέχει τις φυτικές τους ίνες. Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις πρέπει να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, δυο εκ των οποίων με τη μορφή χυμού.

Ο ΦΡΟΥΤΟΧΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ: Το άπαχο γάλα έχει τις ίδιες θερμίδες με το χυμό αλλά διαφορετική σύσταση.Ο χυμός δεν έχει λιπαρά αλλά έχει περισσότερα σάκχαρα ,ενώ το γάλα περιέχει περισσότερες πρωτείνες.

ΣΑΚΧΑΡΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΥΜΟΙ: Σάκχαρα περιέχει κάθε χυμός.Η ζάχαρη όμως είναι άλλο συστατικό που αναφέρεται ξεχωριστά στην ετικέτα.

Ο ΧΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ:Ο χυμός φρέσκος ή συσκευασμένος αποδίδει 120 θερμίδες ανά ποτήρι.8 ποτήρια αποδίδουν 1000 θερμίδες .Γι 'αυτό οι χυμοί εμπορίου ενοχοποιούνται για παχυσαρκία.

Περιγραφή: 12728937_564369703727523_8278475995030989701_n.jpg 

Μαρία Λύτρα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων

https://www.facebook.com/Μαρία-Λύτρα-Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-1120539487970696/?pnref=lhc