Πόση σχέση έχει με τη παχυσαρκία η πρόσφατη μόδα των τεράστιων πιάτων; και γιατί στα φαστ φουντ επικρατούν τα έντονα χρώματα;

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΠΙΑΤΩΝ: Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε υπέρ μας την αίσθηση που δίνει το μέγεθος του πιάτου βάζοντας υγιεινές τροφές όπως σαλάτες σε μεγάλα πιάτα για να αυξήσουμε την κατανάλωση τους και τις λιγότερο υγιεινές σε πιο μικρά πιάτα.

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ: Τα πρώτα τρόφιμα που αντικρίζουμε  είναι αυτά τα οποία έχουμε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουμε. Τοποθετούμε λοιπόν στα μεσαία ράφια υγιεινά σνακ(γιαούρτι ,φρούτα ,λαχανικά) ώστε να τα προτιμήσουμε.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: Ζωηρά και θερμά χρώματα αυξάνουν την όρεξη.

Προτιμάμε ψυχρές αποχρώσεις όπως γαλάζιο και πράσινο.                

ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΣΝΑΚ: Τοποθετούμε μπροστά υγιεινές τροφές όπως φρυγανιές, ξηρούς καρπούς ,δημητριακά ολικής άλεσης...

 

Περιγραφή: 12728937_564369703727523_8278475995030989701_n.jpg 

Μαρία Λύτρα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων

https://www.facebook.com/Μαρία-Λύτρα-Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-1120539487970696/?pnref=lhc