1. ΠΙΕΣ ΝΕΡΟ: Η νικοτίνη διεγείρει το έντερο με αποτέλεσμα να χάνεται περισσότερο νερό. Ακόμα, το κάπνισμα συμβάλλει στη συσσώρευση τοξινών στο σώμα, το οποίο προσπαθεί να τις αποβάλει μέσω του νερού (άρα έχουμε επιπλέον απώλειες).

 

2. ΦΑΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ: Οι καπνιστές παρουσιάζουν  αυξημένη ανάγκη για υδατάνθρακες, κυριότερα  απλούς, και δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλη αγάπη στη ζάχαρη.
 

3. ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥ ΜΕ Ω-3: Τροφές που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα (π.χ. τόνος, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί) προφυλάσσουν από τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες.
 

4. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ: Τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες καταστρέφονται από τον καπνό του τσιγάρου.

5. ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕ ΜΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ: Οι καπνιστές οφείλουν  να ενισχύσουν την άμυνα τους  και με  αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και η C, τα καροτένια και τα φλαβονοειδή. (λάδι και  ξηροί καρποί).
 

 

 

Περιγραφή: 12728937_564369703727523_8278475995030989701_n.jpg

Μαρία Λύτρα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων