laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα

Συνταγές

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 3 σκελίδες σκόρδο                                                 
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 φλιτζάνι ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε βρεγμένο ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χτυπάμε πολύ καλά ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο με ένα φλιτζανάκι λεμόνι, το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.