laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα

Συνταγές

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 3 σκελίδες σκόρδο                                                 
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 φλιτζάνι ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε βρεγμένο ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χτυπάμε πολύ καλά ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο με ένα φλιτζανάκι λεμόνι, το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.