Υλικά Συνταγής
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φέτες ψωμί
- 1 φλιτζάνι ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε βρεγμένο ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χτυπάμε πολύ καλά ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο με ένα φλιτζανάκι λεμόνι, το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.