laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σκορδαλιά με παντζάρια

Συνταγές

Σκορδαλιά με παντζάρια
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό παντζάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο μύλο των λαχανικών, μαζί με το σκόρδο, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι χτυπώντας τα καλά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Σερβίρεται αμέσως ή διατηρείται στο ψυγείο.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.