laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σκορδαλιά με πατάτες

Συνταγές

Σκορδαλιά με πατάτες
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά. Όταν μαλακώσουν, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τα προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με το σκόρδο κοπανισμένο και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν σαν λεία κρέμα. Αν η σκορδαλιά είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.

Μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.