laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σκορδαλιά με πατάτες

Συνταγές

Σκορδαλιά με πατάτες
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά. Όταν μαλακώσουν, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τα προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με το σκόρδο κοπανισμένο και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν σαν λεία κρέμα. Αν η σκορδαλιά είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.

Μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.