laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)

Συνταγές

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 γιαούρτι στραγγισμένο
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • δυόσμο ξερό
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον ξερό δυόσμο σε σκόνη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Διατηρούμε το τταλαττούρι (τζατζίκι) στο ψυγείο.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα