laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)

Συνταγές

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 γιαούρτι στραγγισμένο
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • δυόσμο ξερό
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον ξερό δυόσμο σε σκόνη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Διατηρούμε το τταλαττούρι (τζατζίκι) στο ψυγείο.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα