laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χούμοι

Συνταγές

Χούμοι
0.00

 

   Υλικά Συνταγής

  • 1 Φλιτζάνι ρεβίθια
  • Το χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Κόκκινη καυτερή πιπεριά ( προαιρετικά)
     

Εκτέλεση συνταγής

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο , το ταχίνι , το σκόρδο και το αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Σερβίρουμε τους χούμους με μαϊντανό ψιλοκομμένο , ελαιόλαδο και αν μας αρέσει κόκκινη καυτερή πιπεριά.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.