laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χούμοι

Συνταγές

Χούμοι
0.00

 

   Υλικά Συνταγής

  • 1 Φλιτζάνι ρεβίθια
  • Το χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Κόκκινη καυτερή πιπεριά ( προαιρετικά)
     

Εκτέλεση συνταγής

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο , το ταχίνι , το σκόρδο και το αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Σερβίρουμε τους χούμους με μαϊντανό ψιλοκομμένο , ελαιόλαδο και αν μας αρέσει κόκκινη καυτερή πιπεριά.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό