Υλικά Συνταγής
- 1 Φλιτζάνι ρεβίθια
- Το χυμό ενός λεμονιού
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Κόκκινη καυτερή πιπεριά ( προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο , το ταχίνι , το σκόρδο και το αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Σερβίρουμε τους χούμους με μαϊντανό ψιλοκομμένο , ελαιόλαδο και αν μας αρέσει κόκκινη καυτερή πιπεριά.