laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Συνταγές

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
0.00

Τα μακαρόνια είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που με την σάλτσα λαχανικών μπορούμε να τα δώσουμε μια ξεχωριστή γεύση.

Υλικά Συνταγής:

500γρ.μακαρόνια
250γρ.μανιτάρια
2 κρεμμυδάκια
2 πιπεριές κόκκινες, 2 πράσινες
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, δυόσμο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια (βλέπουμε οδηγίες στο πακέτο) σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, με την σειρά: κρεμμύδι, πιπέρια, σκόρδο, μανιτάρι, καρότο. μετά ρίχνουμε την σάλτσα και λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και βάζουμε τα μακαρόνια τα ανακατεύομαι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό...

tips: Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.