laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Συνταγές

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
0.00

Τα μακαρόνια είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που με την σάλτσα λαχανικών μπορούμε να τα δώσουμε μια ξεχωριστή γεύση.

Υλικά Συνταγής:

500γρ.μακαρόνια
250γρ.μανιτάρια
2 κρεμμυδάκια
2 πιπεριές κόκκινες, 2 πράσινες
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, δυόσμο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια (βλέπουμε οδηγίες στο πακέτο) σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, με την σειρά: κρεμμύδι, πιπέρια, σκόρδο, μανιτάρι, καρότο. μετά ρίχνουμε την σάλτσα και λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και βάζουμε τα μακαρόνια τα ανακατεύομαι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό...

tips: Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά