laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών

Συνταγές

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
0.00

Τα μακαρόνια είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που με την σάλτσα λαχανικών μπορούμε να τα δώσουμε μια ξεχωριστή γεύση.

Υλικά Συνταγής:

500γρ.μακαρόνια
250γρ.μανιτάρια
2 κρεμμυδάκια
2 πιπεριές κόκκινες, 2 πράσινες
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, δυόσμο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια (βλέπουμε οδηγίες στο πακέτο) σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, με την σειρά: κρεμμύδι, πιπέρια, σκόρδο, μανιτάρι, καρότο. μετά ρίχνουμε την σάλτσα και λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και βάζουμε τα μακαρόνια τα ανακατεύομαι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό...

tips: Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.