laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόσουπα

Συνταγές

Κοτόσουπα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κοτόπουλο
  • πατάτες
  • πράσο
  • κολοκύθι
  • κρεμμύδι
  • ρύζι
  • προεραιτικά:καρότο,μανιτάρι,μπεικον

Εκτέλεση συνταγής

Αφού έχουμε πλύνει και καθαρίσει τα λαχανικά μας , τα κόβουμε σε κύβους αν θέλουμε να φαίνονται στην σούπα μας, αλλιώς σε μεγάλα κομμάτια για να τα περάσουμε από το μπλέντερ όλα μαζί. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο,μαζί με τα λαχανικά ,μόλις σοταριστούν καλά συμπληρώνουμε νερό τόσο, όσο να καλύψουμε τα υλικά,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 30'-45'. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, αφαιρούμε τα κόκαλα και το κομματιάζουμε.  Συνεχίζουμε το βρασμό της σούπας  αφού έχουμε προσθέσει μισό φλιτζάνι ρύζι και προσθέτουμε κ τα κομμάτια κοτόπουλου.

ΓΙΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ:Θέλουμε 2-3 αυγά και φρέσκο χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια.Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια έως οτου γίνουν μια απαλή μαρέγκα , ρίχνουμε το χυμό και μετά τους κρόκους, στην συνέχεια παίρνουμε το ζωμό από την σούπα μας και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο αβγολέμονο κ χτυπάμε συνεχώς να μη κόψη. Αφού ρίξουμε το μισό ζωμό  περίπου από την κατσαρόλα, τότε το ρίχνουμε πίσω στην υπόλοιπη σούπα, την κουνάμε κυκλικά και είναι έτοιμη.

 

Μανιταρόσουπα δροσερή
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο

Σούπα με φρέσκο κόλιαντρο
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπερόριζα και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το ζεστό ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 10 λεπτά.

Κοτόσουπα
Η σούπα έχει βάση το κοτόζουμο,είναι διεθνές φαγητό και στην Ελλάδα φτιάχνετε με αβγολέμονο.Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής.

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε φετάκια περίπου 1εκ. Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ανακατώνοντας σε σπάτουλα 10 λεπτά

Σούπα αρακά και κολοκύθι με καπνιστό χέλι
Η πράσινη και γλυκιά αυτή καλοκαιρινή σούπα συμπληρώνεται ιδανικά με την καπνιστή γεύση του ψαριού

Φακές Σούπα
Πλένουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε. τις ζεματάμε για 7' και τις ξανά στραγγίζουμε

Σούπα με θαλασσινά
Τρίβετε τα μύδια και αφαιρείτε τα γένια. Πετάτε όσα παραμένουν ανοιχτά και δεν κλείνουν όταν τα ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας. Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.

Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή μην τα κάψετε.

Ρεβίθια Σούπα
Βαλτέ από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να μουσκέψουν. το πρωί στραγγιστέ και ξέπλυνε με άφθονο νερό βγάλτε τα ρεβίθια να βράσουν μέσα στο νερό και ξαφρίστε συνεχώς