Υλικά Συνταγής
- 4 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κρεμμύδια
- 2 αυγά
- λίγο χαλούμι τριμμένο
- φρυγανιά αλεσμένη ( όση σηκώσει )
- 1 μάτσο μαϊντανό
- λίγο δυόσμο ξερό
αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν . Όταν κρυώσουν τα λιώνουμε με πιρούνι σε βαθύ δοχείο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το δυόσμο, τα αυγά, μπόλικη φρυγανιά για να γίνει η ζύμη σφικτή και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες σε στρογγυλό ή μακρόστενο μέγεθος. Τους περιτυλίγουμε σε αλεσμένη φρυγανιά. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί πασπαλίζουμε με αλεύρι και τοποθετούμε σε σειρά τους πατατοκεφτέδες. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ( καλύτερα στη σχάρα ) . Τους γυρίζουμε για να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε κάτι σαν κολοκυθόπιτα. Απλώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ή ορθογώνιο λαδωμένο ταψί ( να είναι λεπτή η στρώση ), πασπαλίζουμε με φρυγανιά αλεσμένη και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει η πίτα τραγανή σαν πίτσα.