laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρεβιθοκεφτέδες

Συνταγές

Ρεβιθοκεφτέδες
3.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Φρυγανιά αλεσμένη ( όση σηκώσει )
  • ½ κουταλιά αρτισιά ( κύμινο )
  • Αλατοπίπερο
  • Αλεύρι ή φρυγανιά ( για να τους τυλίξουμε )

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σε τρυπητό να στεγνώσουν. Τα χτυπούμε στο μύλο των λαχανικών να λιώσουν καλά. Τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την αρτισιά ( το κύμινο ) ,το αλατοπίπερο και τη φρυγανιά έτσι που να γίνει η ζύμη σφικτή. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο σχήμα της αρεσκείας μας, στρογγυλούς ή μακρόστενους , τους περιτυλίγουμε με αλεύρι ή φρυγανιά και τους τοποθετούμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ( καλύτερα στη σχάρα ) γυρίζοντας τους και από τις δύο πλευρές για να ροδοκοκκινίσουν.

Μπορούμε να φτιάξουμε και με αυτή τη ζύμη πίτα, κάνοντας το ίδιο όπως και με τους πατατοκεφτέδες. Δηλαδή να απλώσουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί ( λεπτή στρώση ), να τη πασπαλίσουμε με φρυγανιά αλεσμένη και να τη ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανή σαν πίτσα.

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.