laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρεβιθοκεφτέδες

Συνταγές

Ρεβιθοκεφτέδες
3.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Φρυγανιά αλεσμένη ( όση σηκώσει )
  • ½ κουταλιά αρτισιά ( κύμινο )
  • Αλατοπίπερο
  • Αλεύρι ή φρυγανιά ( για να τους τυλίξουμε )

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σε τρυπητό να στεγνώσουν. Τα χτυπούμε στο μύλο των λαχανικών να λιώσουν καλά. Τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την αρτισιά ( το κύμινο ) ,το αλατοπίπερο και τη φρυγανιά έτσι που να γίνει η ζύμη σφικτή. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο σχήμα της αρεσκείας μας, στρογγυλούς ή μακρόστενους , τους περιτυλίγουμε με αλεύρι ή φρυγανιά και τους τοποθετούμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ( καλύτερα στη σχάρα ) γυρίζοντας τους και από τις δύο πλευρές για να ροδοκοκκινίσουν.

Μπορούμε να φτιάξουμε και με αυτή τη ζύμη πίτα, κάνοντας το ίδιο όπως και με τους πατατοκεφτέδες. Δηλαδή να απλώσουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί ( λεπτή στρώση ), να τη πασπαλίσουμε με φρυγανιά αλεσμένη και να τη ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανή σαν πίτσα.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.