laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρεβιθοκεφτέδες

Συνταγές

Ρεβιθοκεφτέδες
3.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Φρυγανιά αλεσμένη ( όση σηκώσει )
  • ½ κουταλιά αρτισιά ( κύμινο )
  • Αλατοπίπερο
  • Αλεύρι ή φρυγανιά ( για να τους τυλίξουμε )

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σε τρυπητό να στεγνώσουν. Τα χτυπούμε στο μύλο των λαχανικών να λιώσουν καλά. Τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την αρτισιά ( το κύμινο ) ,το αλατοπίπερο και τη φρυγανιά έτσι που να γίνει η ζύμη σφικτή. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο σχήμα της αρεσκείας μας, στρογγυλούς ή μακρόστενους , τους περιτυλίγουμε με αλεύρι ή φρυγανιά και τους τοποθετούμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ( καλύτερα στη σχάρα ) γυρίζοντας τους και από τις δύο πλευρές για να ροδοκοκκινίσουν.

Μπορούμε να φτιάξουμε και με αυτή τη ζύμη πίτα, κάνοντας το ίδιο όπως και με τους πατατοκεφτέδες. Δηλαδή να απλώσουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί ( λεπτή στρώση ), να τη πασπαλίσουμε με φρυγανιά αλεσμένη και να τη ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανή σαν πίτσα.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.