laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Κυπριακή κουζίνα > Κυρίως πιάτα κυπριακής κουζίνας > Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Συνταγές

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Αλατοπιπερώνουμε κα τα ρίχνουμε ανάμιχτα σε ένα μεγάλο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλύψει όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ανακατεύοντας κάθε τόσο για να ροδοκοκκινίσουν όλα τα λαχανικά.

Για να γίνουν όλα τα λαχανικά τραγανιστά και ροδοκόκκινα απαιτούνται τουλάχιστον 2 ½ -3 ώρες σιγανού ψησίματος.

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Λουβί μαυροματί (μαυρομάτικα) με λάχανα (σέσκουλα)
Πλένουμε τα φασόλια τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν καλά.

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.