laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Κυπριακή κουζίνα > Κυρίως πιάτα κυπριακής κουζίνας > Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Συνταγές

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Αλατοπιπερώνουμε κα τα ρίχνουμε ανάμιχτα σε ένα μεγάλο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλύψει όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ανακατεύοντας κάθε τόσο για να ροδοκοκκινίσουν όλα τα λαχανικά.

Για να γίνουν όλα τα λαχανικά τραγανιστά και ροδοκόκκινα απαιτούνται τουλάχιστον 2 ½ -3 ώρες σιγανού ψησίματος.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....