laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Κυπριακή κουζίνα > Κυρίως πιάτα κυπριακής κουζίνας > Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Συνταγές

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Αλατοπιπερώνουμε κα τα ρίχνουμε ανάμιχτα σε ένα μεγάλο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλύψει όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ανακατεύοντας κάθε τόσο για να ροδοκοκκινίσουν όλα τα λαχανικά.

Για να γίνουν όλα τα λαχανικά τραγανιστά και ροδοκόκκινα απαιτούνται τουλάχιστον 2 ½ -3 ώρες σιγανού ψησίματος.

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....