laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Κυπριακή κουζίνα > Κυρίως πιάτα κυπριακής κουζίνας > Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Συνταγές

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Αλατοπιπερώνουμε κα τα ρίχνουμε ανάμιχτα σε ένα μεγάλο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλύψει όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ανακατεύοντας κάθε τόσο για να ροδοκοκκινίσουν όλα τα λαχανικά.

Για να γίνουν όλα τα λαχανικά τραγανιστά και ροδοκόκκινα απαιτούνται τουλάχιστον 2 ½ -3 ώρες σιγανού ψησίματος.

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Λουβί μαυροματί (μαυρομάτικα) με λάχανα (σέσκουλα)
Πλένουμε τα φασόλια τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν καλά.

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....