laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Κυπριακή κουζίνα > Κυρίως πιάτα κυπριακής κουζίνας > Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού

Συνταγές

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Αλατοπιπερώνουμε κα τα ρίχνουμε ανάμιχτα σε ένα μεγάλο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλύψει όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ανακατεύοντας κάθε τόσο για να ροδοκοκκινίσουν όλα τα λαχανικά.

Για να γίνουν όλα τα λαχανικά τραγανιστά και ροδοκόκκινα απαιτούνται τουλάχιστον 2 ½ -3 ώρες σιγανού ψησίματος.

Λουβί μαυροματί (μαυρομάτικα) με λάχανα (σέσκουλα)
Πλένουμε τα φασόλια τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν καλά.

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.