Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε στρογγυλές φέτες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 ντομάτες τριμμένες
- μισό χαλούμι τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες. Τ΄ αλατίζουμε και τ’αφήνουμε για μισή ώρα στον ήλιο. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το ψιλοκομμένο μαϊντανό κι αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις. Σε ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, ρίχνουμε λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο χαλούμι.
Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο χαλούμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.