laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Κυπριακή κουζίνα > Κυρίως πιάτα κυπριακής κουζίνας > Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο

Συνταγές

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε στρογγυλές φέτες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • μισό χαλούμι τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες. Τ΄ αλατίζουμε και τ’αφήνουμε για μισή ώρα στον ήλιο. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το ψιλοκομμένο μαϊντανό κι αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις. Σε ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, ρίχνουμε λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο χαλούμι.

Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο χαλούμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....