Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό κολοκάσι
- ½ κιλό κρέας χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- σέλινο
- 3 ντομάτες ώριμες
- χυμό ενός λεμονιού
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι όπως ακριβώς κάνουμε με τις πατάτες, μόνο που δεν θα το πλύνουμε αλλά απλά θα το σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια όχι όμως με το συνηθισμένο τρόπο. Με την άκρη του μαχαιριού προσπαθούμε να το «σπάσουμε». Ο λόγος είναι να μην βγάλει πολλή «γλίνα». Τρίβουμε τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο. Τσιγαρίζουμε και το κολοκάσι με τον ίδιο τρόπο. Σε άλλη κατσαρόλα σουρώνουμε το ελαιόλαδο που έμεινε και μαραίνουμε το κρεμμύδι πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σέλινο χοντροκομμένο, τις ντομάτες, το κολοκάσι, το κρέας και το ανάλογο νερό που πρέπει να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να σιγοψηθεί και προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό του λεμονιού.
Προσοχή: Να μην ανακατεύουμε το κολοκάσι κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί δεν πρέπει να λιώσει αλλά να μείνει τραγανό.