laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό

Συνταγές

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κολοκάσι
  • ½ κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • σέλινο
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι όπως ακριβώς κάνουμε με τις πατάτες, μόνο που δεν θα το πλύνουμε αλλά απλά θα το σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια όχι όμως με το συνηθισμένο τρόπο. Με την άκρη του μαχαιριού προσπαθούμε να το «σπάσουμε». Ο λόγος είναι να μην βγάλει πολλή «γλίνα». Τρίβουμε τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο. Τσιγαρίζουμε και το κολοκάσι με τον ίδιο τρόπο. Σε άλλη κατσαρόλα σουρώνουμε το ελαιόλαδο που έμεινε και μαραίνουμε το κρεμμύδι πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σέλινο χοντροκομμένο, τις ντομάτες, το κολοκάσι, το κρέας και το ανάλογο νερό που πρέπει να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να σιγοψηθεί και προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό του λεμονιού.

Προσοχή: Να μην ανακατεύουμε το κολοκάσι κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί δεν πρέπει να λιώσει αλλά να μείνει τραγανό.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....