laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό

Συνταγές

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κολοκάσι
  • ½ κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • σέλινο
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι όπως ακριβώς κάνουμε με τις πατάτες, μόνο που δεν θα το πλύνουμε αλλά απλά θα το σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια όχι όμως με το συνηθισμένο τρόπο. Με την άκρη του μαχαιριού προσπαθούμε να το «σπάσουμε». Ο λόγος είναι να μην βγάλει πολλή «γλίνα». Τρίβουμε τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο. Τσιγαρίζουμε και το κολοκάσι με τον ίδιο τρόπο. Σε άλλη κατσαρόλα σουρώνουμε το ελαιόλαδο που έμεινε και μαραίνουμε το κρεμμύδι πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σέλινο χοντροκομμένο, τις ντομάτες, το κολοκάσι, το κρέας και το ανάλογο νερό που πρέπει να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να σιγοψηθεί και προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό του λεμονιού.

Προσοχή: Να μην ανακατεύουμε το κολοκάσι κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί δεν πρέπει να λιώσει αλλά να μείνει τραγανό.

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....