laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό

Συνταγές

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κολοκάσι
  • ½ κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • σέλινο
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι όπως ακριβώς κάνουμε με τις πατάτες, μόνο που δεν θα το πλύνουμε αλλά απλά θα το σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια όχι όμως με το συνηθισμένο τρόπο. Με την άκρη του μαχαιριού προσπαθούμε να το «σπάσουμε». Ο λόγος είναι να μην βγάλει πολλή «γλίνα». Τρίβουμε τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο. Τσιγαρίζουμε και το κολοκάσι με τον ίδιο τρόπο. Σε άλλη κατσαρόλα σουρώνουμε το ελαιόλαδο που έμεινε και μαραίνουμε το κρεμμύδι πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σέλινο χοντροκομμένο, τις ντομάτες, το κολοκάσι, το κρέας και το ανάλογο νερό που πρέπει να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να σιγοψηθεί και προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό του λεμονιού.

Προσοχή: Να μην ανακατεύουμε το κολοκάσι κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί δεν πρέπει να λιώσει αλλά να μείνει τραγανό.

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.