Υλικά Συνταγής
- ½ κιλό φρέσκα κουκιά
- 4 αγκινάρες
- ½ ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- χυμό μισού λεμονιού
- λαδόξυδο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Πλένουμε τα κουκιά και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο βραστό νερό, μαζί με τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να λιώσουν σχεδόν. Σερβίρουμε τα κουκιά προσθέτοντας το λαδόξυδο της αρεσκείας μας.