laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες

Συνταγές

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
0.00

 


Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό φρέσκα κουκιά
  • 4 αγκινάρες
  • ½ ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • χυμό μισού λεμονιού
  • λαδόξυδο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Πλένουμε τα κουκιά και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο βραστό νερό, μαζί με τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να λιώσουν σχεδόν. Σερβίρουμε τα κουκιά προσθέτοντας το λαδόξυδο της αρεσκείας μας. 

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....