laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες

Συνταγές

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
0.00

 


Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό φρέσκα κουκιά
  • 4 αγκινάρες
  • ½ ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • χυμό μισού λεμονιού
  • λαδόξυδο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Πλένουμε τα κουκιά και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο βραστό νερό, μαζί με τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να λιώσουν σχεδόν. Σερβίρουμε τα κουκιά προσθέτοντας το λαδόξυδο της αρεσκείας μας. 

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Λουβί μαυροματί (μαυρομάτικα) με λάχανα (σέσκουλα)
Πλένουμε τα φασόλια τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν καλά.

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο