Υλικά Συνταγής
- ½ κιλό φασολάκι
- 2 ντομάτες ώριμες για σάλτσα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα κρεμμύδι ξερό
- μάραθο
- ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα τριμμένη κι ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ρίχνουμε τα φασολάκια, το μάραθο και το αλατοπίπερο. Σιγοψήνουμε τα φασολάκια μέχρι να «καταστηθεί» δηλαδή να μείνει με το λαδάκι του.