laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρεβίθια γιαχνί

Συνταγές

Ρεβίθια γιαχνί
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό ρεβίθια αλεσμένα
  • σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • ½ ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, τουλάχιστον οκτώ ποτήρια και τα αφήνουμε να μισοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε στρογγυλές φέτες, το σέλινο χοντροκομμένο, τις ντομάτες τριμμένες και το αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι που να «γίνουν λιώμα», δηλαδή να μαλακώσουν τόσο που να λιώνουν στο στόμα.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Κουκιά φρέσκα με αγκινάρες
Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες. Για να μην μαυρίσουν, τις ρίχνουμε σε νερό με μισό χυμό λεμονιού....

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.