Ένα δυναμωτικό και θρεπτικό φαγητό.
Υλικά Συνταγής:
μισό κιλό φακές
1 σάλτσα ντομάτας
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές ξύδι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τις φακές καλά και τις στραγγίζουμε. τις ζεματάμε για 7' και τις ξανά στραγγίζουμε. σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις φακές και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. στη συνέχεια ρίχνουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 30' με 1 ώρα. αφού βράσει τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη και αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις φακές με πράσινες ελιές (βιολογικές)