laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φασόλες βραστές (φασολάδα)

Συνταγές

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμμάρια φασόλια ή 1 ½ φλιτζάνι
  • 2 καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • σέλινο χοντροκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Τα στραγγίζουμε, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό, προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες, το σέλινο χοντροκομμένο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν. Όταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το αλάτι, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρεται με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύεται με ρέγγα ή τόνο.

 

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες