Υλικά Συνταγής
- 250 γραμμάρια φασόλια ή 1 ½ φλιτζάνι
- 1 κρεμμύδι
- σέλινο χοντροκομμένο
- 2 ντομάτες ώριμες
- ½ ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια), προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε στρογγυλές φέτες, το σέλινο χοντροκομμένο, το ελαιόλαδο, τις ντομάτες τριμμένες και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι που η φασολάδα να «καταστηθεί», δηλαδή να μείνει με το λαδάκι της.