Υλικά Συνταγής
- 50 αμπελόφυλλα
- 2 φλιτζάνι ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
- 2 καρότα τριμμένα ή ψιλοκομμένα σε κύβους
- 1 μάτσο μαϊντανό
- δυόσμο ξερό σε σκόνη
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- λίγο μάραθο ή άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά σε καυτό νερό για να μαλακώσουν κι αμέσως μετά σε κρύο νερό. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ρηχό πιάτο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα- ένα τα αμπελόφυλλα, (111 κουταλάκι γέμιση στο καθένα). Καλύπτουμε τη βάση της κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα κουπέπια το ένα δίπλα στο άλλο. Τα καλύπτουμε με νερό, τα σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιατάκι και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.