laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα

Συνταγές

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 50 αμπελόφυλλα
  • 2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα ή ψιλοκομμένα σε κύβους
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • δυόσμο ξερό σε σκόνη
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • λίγο μάραθο ή άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά σε καυτό νερό για να μαλακώσουν κι αμέσως μετά σε κρύο νερό. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ρηχό πιάτο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα- ένα τα αμπελόφυλλα, (111 κουταλάκι γέμιση στο καθένα). Καλύπτουμε τη βάση της κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα κουπέπια το ένα δίπλα στο άλλο. Τα καλύπτουμε με νερό, τα σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιατάκι και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά περίπου. 

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας