laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά

Συνταγές

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο (σύμφωνα με την προτίμηση σας)
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ξερό σε σκόνη
  • αλατοπίπερο
  • 50 αμπελόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής    

Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα και κόβουμε τα κοτσάνια. Τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά σε καυτό νερό και αμέσως μετά σε κρύο. Τα σουρώνουμε και τα βγάζουμε σε ρηχό πιάτο. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τα τυλίγουμε καλά. Καλύπτουμε τη βάση της κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια) το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε νερό να τα καλύψει, τα σκεπάζουμε με ρηχό πιατάκι και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.

Μπιζέλι (αρακάς) γιαχνί με αγκινάρες
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και για να μη μαυρίσουν...

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Λουβί μαυροματί (μαυρομάτικα) με λάχανα (σέσκουλα)
Πλένουμε τα φασόλια τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν καλά.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Φασολάκι γιαχνί
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε το φασολάκι. Μαραίνουμε σε νερό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο....

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Αφαιρούμε από τα αμπελόφυλλα τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.