laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά

Συνταγές

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο (σύμφωνα με την προτίμηση σας)
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ξερό σε σκόνη
  • αλατοπίπερο
  • 50 αμπελόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής    

Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα και κόβουμε τα κοτσάνια. Τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά σε καυτό νερό και αμέσως μετά σε κρύο. Τα σουρώνουμε και τα βγάζουμε σε ρηχό πιάτο. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τα τυλίγουμε καλά. Καλύπτουμε τη βάση της κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια) το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε νερό να τα καλύψει, τα σκεπάζουμε με ρηχό πιατάκι και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Ανθοί (κολοκυθιάς) γεμιστοί
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το χυμό μισού λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι ....

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Ρεβίθια γιαχνί
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια τρίβοντας τα με τα χέρια μας.

Βαζάνια (μελιτζάνες) με χαλούμι στο φούρνο
Πλένουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.