laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σούπα αυγολέμονο

Συνταγές

Σούπα αυγολέμονο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 10 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 αυγά
  • χυμό 1-2 λεμονιών
  • αλατοπίπερο
  • 1 κοτόπουλο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο και ρίχνουμε το ρύζι. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο νερό, το χυμό ενός ή δύο λεμονιών, (ανάλογα με το πόσο λεμονάτη θέλουμε τη σούπα μας) και λίγες κουταλιές από το ζεστό ζωμό. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε στη σούπα ανακατεύοντας τη συνέχεια. Βράζουμε τη σούπα για ένα- δύο λεπτά ακόμα και σερβίρουμε αμέσως.

Το κοτόπουλο σερβίρεται ξεχωριστά ή αν θέλουμε το κόβουμε κομματάκια και το ρίχνουμε στη σούπα για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη.

Σούπα αυγολέμονο
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο και ρίχνουμε το ρύζι.

Χορτόσουπα
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μαϊντανό και το καρότο. Βράζουμε το νερό κι όταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Ψαρόσουπα
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι.

Πατσιά (πατσάς)
Βράζουμε πολύ καλά την χοιρινή κοιλιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Σούπα χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη αφού τα πλύνουμε καλά, τα σιγοβράζουμε σε μπόλικο νερό.

Σούπα τραχανάς
Βράζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τον αφρό. Αν έχουμε κυπριακό τραχανά, που είναι κομμένος σε κομμάτια, είναι καλύτερα να τον βάλουμε από πριν σε κρύο νερό να φουσκώσει για 2-3 ώρες