Υλικά Συνταγής
- 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
- 8 φλιτζάνια νερό
- 1 κοτόπουλο
- αλατοπίπερο
- χαλούμι (προαιρετικά)
- ντομάτα (προαιρετικά)
- καρότο (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τον αφρό. Αν έχουμε κυπριακό τραχανά, που είναι κομμένος σε κομμάτια, είναι καλύτερα να τον βάλουμε από πριν σε κρύο νερό να φουσκώσει για 2-3 ώρες. Όταν το κοτόπουλο μαλακώσει, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε στο ζουμί τον τραχανά που έχει ήδη φουσκώσει και τον σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο χαλούμι κομμένο σε κομματάκια ή τριμμένη ντομάτα αν μας αρέσει ή ακόμα και τριμμένο καρότο που δίνει στη σούπα μας μια αλλιώτικη γεύση. Όταν η σούπα γίνει παχύρρευστη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.