Υλικά Συνταγής
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια
- 4 κουταλιές ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- χυμό 1 λεμονιού
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 4 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση συνταγής
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη αφού τα πλύνουμε καλά, τα σιγοβράζουμε σε μπόλικο νερό. Αφαιρούμε τον αφρό. Όταν μαλακώσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα λιώνουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε το ταχίνι με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί, το αλατοπίπερο, το σκόρδο λιωμένο καθώς και τα λιωμένα ρεβίθια. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Βράζουμε ξανά το ζουμί και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.