laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Συνταγές

Μπριάμ  λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

6 Μελιτζάνες
7 Πατάτες
6 Κολοκυθάκια
5 Κρεμμύδια
4 Σκελίδες Σκόρδο
3 Πιπεριές
4 Καρότα(Προαιρετικά)
1 Ματσάκι Μαιντανό
1 Σάλτσα Ντομάτα(Βιο)
Αλάτι, Πιπέρι, Δυόσμο, Ζάχαρη Καστανή

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για το Τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους . Αλατίζουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς ένα ένα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν απο το λάδι. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μαζί με ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά αφαιρούμε το κάλλυμα και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα. Μπορούμε να σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή φέτα.

 

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές