laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Συνταγές

Μπριάμ  λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

6 Μελιτζάνες
7 Πατάτες
6 Κολοκυθάκια
5 Κρεμμύδια
4 Σκελίδες Σκόρδο
3 Πιπεριές
4 Καρότα(Προαιρετικά)
1 Ματσάκι Μαιντανό
1 Σάλτσα Ντομάτα(Βιο)
Αλάτι, Πιπέρι, Δυόσμο, Ζάχαρη Καστανή

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για το Τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους . Αλατίζουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς ένα ένα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν απο το λάδι. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μαζί με ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά αφαιρούμε το κάλλυμα και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα. Μπορούμε να σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή φέτα.

 

Γεμιστά

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.