laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Συνταγές

Μπριάμ  λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

6 Μελιτζάνες
7 Πατάτες
6 Κολοκυθάκια
5 Κρεμμύδια
4 Σκελίδες Σκόρδο
3 Πιπεριές
4 Καρότα(Προαιρετικά)
1 Ματσάκι Μαιντανό
1 Σάλτσα Ντομάτα(Βιο)
Αλάτι, Πιπέρι, Δυόσμο, Ζάχαρη Καστανή

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για το Τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους . Αλατίζουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς ένα ένα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν απο το λάδι. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μαζί με ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά αφαιρούμε το κάλλυμα και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα. Μπορούμε να σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή φέτα.

 

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί