laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά

Συνταγές

Μπριάμ  λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

6 Μελιτζάνες
7 Πατάτες
6 Κολοκυθάκια
5 Κρεμμύδια
4 Σκελίδες Σκόρδο
3 Πιπεριές
4 Καρότα(Προαιρετικά)
1 Ματσάκι Μαιντανό
1 Σάλτσα Ντομάτα(Βιο)
Αλάτι, Πιπέρι, Δυόσμο, Ζάχαρη Καστανή

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για το Τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους . Αλατίζουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς ένα ένα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν απο το λάδι. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μαζί με ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά αφαιρούμε το κάλλυμα και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα. Μπορούμε να σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή φέτα.

 

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Γεμιστά

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.