laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ψαρόσουπα

Συνταγές

Ψαρόσουπα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • ½  κιλό ψάρι (κατάλληλο για βραστό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • αλατοπίπερο
  • λαδολέμονο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι. Σουρώνουμε το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα. Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζωμό του ψαριού να πάρουν μερικές βράσεις. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο. Χτυπάμε λαδολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα. Αφαιρούμε από το ψάρι τα κόκαλα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και ξεχωριστά το ψάρι γαρνιρισμένο με λαδολέμονο καλά χτυπημένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πατσιά (πατσάς)
Βράζουμε πολύ καλά την χοιρινή κοιλιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Ψαρόσουπα
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι.

Σούπα αυγολέμονο
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο και ρίχνουμε το ρύζι.

Χορτόσουπα
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μαϊντανό και το καρότο. Βράζουμε το νερό κι όταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Σούπα χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη αφού τα πλύνουμε καλά, τα σιγοβράζουμε σε μπόλικο νερό.

Σούπα τραχανάς
Βράζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τον αφρό. Αν έχουμε κυπριακό τραχανά, που είναι κομμένος σε κομμάτια, είναι καλύτερα να τον βάλουμε από πριν σε κρύο νερό να φουσκώσει για 2-3 ώρες