Υλικά Συνταγής
- ½ κιλό ψάρι (κατάλληλο για βραστό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- σέλινο χοντροκομμένο
- 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
- 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ρύζι
- 1 ντομάτα τριμμένη
- αλατοπίπερο
- λαδολέμονο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι. Σουρώνουμε το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα. Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζωμό του ψαριού να πάρουν μερικές βράσεις. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο. Χτυπάμε λαδολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα. Αφαιρούμε από το ψάρι τα κόκαλα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και ξεχωριστά το ψάρι γαρνιρισμένο με λαδολέμονο καλά χτυπημένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.