laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές

Συνταγές

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
0.00

 

Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες:

  • 600 γρ. καλαμάρι
  • 600 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 15 γρ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 80 γρ. ελιές σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • Λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

  • 500 γρ πλιγούρι βρασμένο
  • 120 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ.μαϊντανό
  • 100 γρ πιπεριές ψιλοκομμένες(ωμές ή ψητές)

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση. Αφού τοποθετήσουμε τα καλαμάρια στο ταψί, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω. Ψήνουμε στους 160ο  C , μέχρι  να ψηθούν τα καλαμάρια, για περίπου 15 λεπτά

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά