Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες:
- 600 γρ. καλαμάρι
- 600 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 15 γρ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 80 γρ. ελιές σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κάπαρη
- Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
- 500 γρ πλιγούρι βρασμένο
- 120 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20 γρ.μαϊντανό
- 100 γρ πιπεριές ψιλοκομμένες(ωμές ή ψητές)
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση. Αφού τοποθετήσουμε τα καλαμάρια στο ταψί, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω. Ψήνουμε στους 160ο C , μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για περίπου 15 λεπτά