laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές

Συνταγές

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
0.00

 

Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες:

  • 600 γρ. καλαμάρι
  • 600 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 15 γρ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 80 γρ. ελιές σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • Λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

  • 500 γρ πλιγούρι βρασμένο
  • 120 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ.μαϊντανό
  • 100 γρ πιπεριές ψιλοκομμένες(ωμές ή ψητές)

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση. Αφού τοποθετήσουμε τα καλαμάρια στο ταψί, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω. Ψήνουμε στους 160ο  C , μέχρι  να ψηθούν τα καλαμάρια, για περίπου 15 λεπτά

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά