laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κυρίως πιάτα ελληνικής κουζίνας > Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές

Συνταγές

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
0.00

 

Υλικά Συνταγής για 4 μερίδες:

  • 600 γρ. καλαμάρι
  • 600 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 15 γρ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 80 γρ. ελιές σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • Λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

  • 500 γρ πλιγούρι βρασμένο
  • 120 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ.μαϊντανό
  • 100 γρ πιπεριές ψιλοκομμένες(ωμές ή ψητές)

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση. Αφού τοποθετήσουμε τα καλαμάρια στο ταψί, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω. Ψήνουμε στους 160ο  C , μέχρι  να ψηθούν τα καλαμάρια, για περίπου 15 λεπτά

Γεμιστά

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές