laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Λικέρ μούρο

Συνταγές

Λικέρ μούρο
0.00

Υλικά Συνταγής

 

  • 1 κιλό μαύρα μούρα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο αλεσμένο
  • 3 φλιτζάνια μπράντι
  • 1 φλιτζάνι βότκα

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μούρα, τη ζάχαρη, το νερό και το μοσχοκάρυδο και ζεσταίνουμε το μείγμα δίχως να βράσει ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο περίπου για 30 λεπτά ώσπου να μειωθεί κατά τα ¾ . Σουρώνουμε το υγρό, ανακατεύουμε με το μπράντι και τη βότκα μέσα σε κανάτα, βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και σφραγίζουμε.

Λικέρ αχλάδι
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες,

GAZPACHO (ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ)
ισπανική σούπα που σερβίρεται και ως αναψυκτικό ,ανάλογα με το πόσο πηχτή την κάνετε

Λικέρ φράουλα
Καθαρίζουμε και κομματιάζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το τζιν και τη γρεναδίνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 μέρες

Λικέρ μούρο
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μούρα, τη ζάχαρη, το νερό και το μοσχοκάρυδο και ζεσταίνουμε το μείγμα δίχως να βράσει ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.

Λικέρ ροδάκινο με πορτοκαλί
Κομματιάζουμε τα ροδάκινα, τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το μπράντι, το λικέρ και την κανέλα

Λικέρ βερίκοκο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, την ζάχαρη και το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράζει.

Λικέρ cherry
Ανακατεύουμε τα κεράσια με την ζάχαρη μέσα σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 2-3 μέρες.