laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Λικέρ cherry

Συνταγές

Λικέρ cherry
0.00

Υλικά Συνταγής

500 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια μπράντι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Ανακατεύουμε τα κεράσια με την ζάχαρη μέσα σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 2-3 μέρες. Κουνάμε το βάζο κάθε μέρα μέχρι να εμφανιστεί υγρό. Προσθέτουμε το μπράντι και την κανέλα, κλείνουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 3 μήνες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, κουνώντας κάθε τόσο. Σουρώνουμε το υγρό, το βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και σφραγίζουμε.

Λικέρ βερίκοκο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, την ζάχαρη και το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράζει.

Λικέρ φράουλα
Καθαρίζουμε και κομματιάζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το τζιν και τη γρεναδίνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 μέρες

GAZPACHO (ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ)
ισπανική σούπα που σερβίρεται και ως αναψυκτικό ,ανάλογα με το πόσο πηχτή την κάνετε

Λικέρ ροδάκινο με πορτοκαλί
Κομματιάζουμε τα ροδάκινα, τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το μπράντι, το λικέρ και την κανέλα

Λικέρ cherry
Ανακατεύουμε τα κεράσια με την ζάχαρη μέσα σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 2-3 μέρες.

Λικέρ μούρο
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μούρα, τη ζάχαρη, το νερό και το μοσχοκάρυδο και ζεσταίνουμε το μείγμα δίχως να βράσει ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.

Λικέρ αχλάδι
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες,