laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Λικέρ αχλάδι

Συνταγές

Λικέρ αχλάδι
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό αχλάδια
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια βότκα

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε ώστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι, σουρώνουμε το υγρό και τα ανακατεύουμε με την βότκα. Είναι έτοιμα να τα τοποθετήσουμε σε μπουκάλια.

Λικέρ βερίκοκο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, την ζάχαρη και το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράζει.

Λικέρ cherry
Ανακατεύουμε τα κεράσια με την ζάχαρη μέσα σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 2-3 μέρες.

Λικέρ φράουλα
Καθαρίζουμε και κομματιάζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το τζιν και τη γρεναδίνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 μέρες

GAZPACHO (ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ)
ισπανική σούπα που σερβίρεται και ως αναψυκτικό ,ανάλογα με το πόσο πηχτή την κάνετε

Λικέρ ροδάκινο με πορτοκαλί
Κομματιάζουμε τα ροδάκινα, τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το μπράντι, το λικέρ και την κανέλα

Λικέρ μούρο
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μούρα, τη ζάχαρη, το νερό και το μοσχοκάρυδο και ζεσταίνουμε το μείγμα δίχως να βράσει ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.

Λικέρ αχλάδι
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες,