Υλικά Συνταγής
500 γρ. βερίκοκα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια τζιν
1 λίτρο ξηρό άσπρο κρασί
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, την ζάχαρη και το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράζει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά. Μόλις κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τζιν. Το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 5 μέρες. Το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.