laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Λικέρ βερίκοκο

Συνταγές

Λικέρ βερίκοκο
0.00

Υλικά Συνταγής

500 γρ. βερίκοκα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια τζιν
1 λίτρο ξηρό άσπρο κρασί

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, την ζάχαρη και το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράζει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά. Μόλις κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τζιν. Το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 5 μέρες. Το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. 

 

Λικέρ μούρο
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα μούρα, τη ζάχαρη, το νερό και το μοσχοκάρυδο και ζεσταίνουμε το μείγμα δίχως να βράσει ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.

Λικέρ αχλάδι
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες,

Λικέρ φράουλα
Καθαρίζουμε και κομματιάζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μπολ μαζί με το τζιν και τη γρεναδίνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 μέρες

Λικέρ cherry
Ανακατεύουμε τα κεράσια με την ζάχαρη μέσα σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε σφιχτά και το αφήνουμε για 2-3 μέρες.

Λικέρ ροδάκινο με πορτοκαλί
Κομματιάζουμε τα ροδάκινα, τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το μπράντι, το λικέρ και την κανέλα

Λικέρ βερίκοκο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, την ζάχαρη και το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράζει.

GAZPACHO (ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ)
ισπανική σούπα που σερβίρεται και ως αναψυκτικό ,ανάλογα με το πόσο πηχτή την κάνετε