laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατάτες Γιαχνί

Συνταγές

Πατάτες Γιαχνί
0.00

 

Υλικά συνταγής:

1 κιλό πατάτες
λίγο χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 σάλτσα ντομάτας 400γρ.
1 κουταλάκι ζάχαρη ακατέργαστη
1 δαφνόφυλλο
1 κούπα νερό
   αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε τις πατάτες και στη συνέχεια την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην σπάσουν οι πατάτες. Βγάζουμε απ την φωτιά και αφαιρούμε το δαφνόφυλλο.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο