Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό πράσινες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά σπόροι κύμινου
- 2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο)
- ½ κουταλάκι τζίντζερ αλεσμένο
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ξύδι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός. Πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ σε δόσεις και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε το μείγμα δίχως να βράσει ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο ανακατεύοντας κάθε τόσο περίπου για 45 λεπτά ώσπου να πηχτώσει.
Βάζουμε την σάλτσα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και σφραγίζουμε όταν κρυώσει.