laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Σάλτσα > Σάλτσα πράσινη ντομάτα

Σάλτσα πράσινη ντομάτα

Συνταγές

Σάλτσα πράσινη ντομάτα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό πράσινες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο)
  • ½ κουταλάκι τζίντζερ αλεσμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός. Πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ σε δόσεις και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε το μείγμα δίχως να βράσει ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο ανακατεύοντας κάθε τόσο περίπου για 45 λεπτά ώσπου να πηχτώσει.

Βάζουμε την σάλτσα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και σφραγίζουμε όταν κρυώσει. 

Σάλτσα μπαχαρικών
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες , το πιπέρι, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι. Βράζουμε το μείγμα ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πηχτώσει.

Σάλτσα ταχινιού
Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τηγανιτά λαχανικά , βραστά κρέατα και κρέατα σχάρας.

Σάλτσα πράσινη ντομάτα
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα περίπου για 20 λεπτά ώσπου να γίνουν πολτός.

Σάλτσα ντομάτα καυτερή
Βάζουμε σε σακουλάκι τα καυτερά, τα γαρύφαλλα και τα πιπέρια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Φασόλια σαλάτα με ιταλική σάλτσα Βέρντε (πράσινη σάλτσα )
Για ψητά ,βραστά ή τηγανητά λαχανικά, ψητό στήθος κοτόπουλου ή βραστό κρέας και ψαρικά .

Χάρασσα σάλτσα
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα κτυπάτε

Σάλτσα γιαουρτιού
Κτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ

Σάλτσα μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους σπόρους ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σάλτσα μπάρμπεκιου
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το καυτερό και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.